1. Tietokirjasto
  2. Käyttökohteet
  3. Virranjakelun häiriöiden estäminen

Virranjakelun häiriöiden estäminen

Optimaalisten toimintaolosuhteiden varmistaminen alusta alkaen.

Virranjakelun häiriöiden estäminen

EA Technologyn white paper -julkaisu "Kosteusvaikutukset tukiasemissa" paljastaa, että 85 prosenttia kaikista kytkinlaitevioista johtuu osittaisista sähköpurkauksista. Tätä vakaan sähkönsyötön uhkatekijää voidaan torjua pitämällä sähköasema kuivana. Se onnistuu helposti tekemällä kaikki oikein alusta alkaen.

Osittaiset sähköpurkaukset johtavat usein sähkökatkoihin. Sähköpurkaukset puolestaan johtuvat usein kosteuden, pölyn ja saasteiden pääsystä rakenteiden puutteellisten kaapelitiivistysten läpi. Ongelma kannattaakin ratkaista puuttumalla sen perimmäiseen syyhyn.

Puutu perusongelmaan

Veden sisäänpääsy ja laitevahingot on fiksuinta pyrkiä välttämään huomioimalla vaarat jo suunnitteluvaiheessa. Sähköaseman tai -kaapin rakennustöiden alkaessa kaapeleiden läpivientien paikkojen tulisi olla jo tiedossa, ja aukkojen ja suojaputkien määrän tulisi olla mitoitettu riittäväksi. 

casting-02.jpg

Käytä KOS-valuholkkeja

KOS-valuholkkien valitseminen helpottaa valmistelutyötä ja takaa siistin läpivientiratkaisun kaikkiin aukkoihin. Tällainen ratkaisu varmistaa, että oikeankokoiset aukot löytyvät täsmälleen oikeista paikoista. Lisäksi kaapelien asentaminen, tiivistäminen ja ylläpitäminen sujuu helposti, kun niiden välissä on riittävästi tilaa.

Holkkeihin voidaan myös varata ylimääräisiä aukkoja, mikä varmistaa tilatehokkaan varakapasiteetin tulevaisuuden tarpeita varten. Tämä on erityisen fiksu valinta, sillä sen toteuttaminen ei onnistu enää kaapeleita vedettäessä.

Ole tietoinen tarpeistasi

On tärkeää tietää, millaisia kaapeleita tiivisteiden läpi vedetään. Ovatko ne yksijohtimisia sähkökaapeleita, kolmioasennuksia vai monijohtimisia kaapeleita? 

Kun vedettävien kaapeleiden ominaisuudet ovat tiedossa, oikeiden ratkaisujen valitseminen on helppoa.

Asennusjärjestys

Kaapelien vedonpoisto on tärkeää tiiviin asennuksen varmistamisessa, mutta on pidettävä mielessä myös se, että kaapeleita on voitava siirtää asennusprosessin aikana. Tämän vuoksi asennukset tulee tehdä seuraavassa järjestyksessä: 

  1. Varmista kaapelin liitos. 
  2. Asenna korkealaatuinen kaapelitiiviste.  
  3. Kiinnitä kaapelin tukijärjestelmä. 
  4. Tee lopputäyttö, kun tiivisteet ovat paikallaan. 

On selvää, että kaapeleiden tiivistysratkaisua ei pitäisi miettiä vasta loppuvaiheessa. Se on otettava huomioon heti alusta alkaen. Samasta syystä asennukset tulisi jättää pätevien ja koulutettujen asentajien tehtäväksi. 

Haluatko lisätietoja?

Jälkiasennus tulvivalla sähköasemalla

White paper -julkaisu: Kosteusvaikutukset tukiasemissa

Lue lisää osittaisten sähköpurkausten estämisestä ja käyttöolosuhteiden pitämisestä optimaalisina kytkinlaitteita ja muita korkeajännitelaitteita varten. Lue EA Technologyn white paper -julkaisu "Kosteusvaikutukset tukiasemissa".

Lataa white paper -artikkeli

Lataa antamalla tietosi.

Kiitos!

Saat pian sähköpostiviestin.

Parhain terveisin
Roxtec

Päivitetty: